19:00

Gammelstads IF

Referat: Unbyns IF - Gammelstads IF

Äntligen hemmapremiär på Sporn! Efter tre matcher mot seriens bästa lag var det så dags för jämnare motstånd i Gammelstad på en något ojämn gräsplan. Vi hade hoppats på mer folk i publiken, men dom som var fick bra valuta för kioskpengen.

VI startade med Pär i mål, Qvarne vb, Peter och Burman mittbackar och Erik på hb. JO och Nordan centralt med Simon framför. Martin och Lindén tog kanterna med Kris framåt. Avbytare: Jens, Robbs, Linus, Tomas, Mattias

Vi gick ut med inställningen att vi skulle jaga dom ut i älven! Efter några minuter tog vi kommandot med bra press där vi vinner boll högre upp i plan och kan komma till lite halvchanser. Bla har Simon ett hett läge efter bakåtspel från Martin. Gammelstad är inte ofarliga och har en lång-boll i ribban där Pälle har bollen rätt i solen. Dom har också ett friläge där Pälle väldigt följsamt följer med spelaren och tar bollen på kroppen.

Halvvägs in i halvleken tar vi ledningen efter att ha skapat en hel del chanser, genom att Martin kommer runt på kanten och spelar in bollen till Nordan som skjuter och Simon tar retur och kan näta. Avslutningen av första är inte riktigt bra och Gammelstad kan få kombinera lite för mycket.

I andra går vi in med en bra inställning och tar kommandot direkt. Bra intensitet och vi gör ganska snabbt 2-0 efter ett fint genomspel av JO till Kris som sätter bollen säkert.
Vi spelar riktigt bra i andra och dominerar rejält. Martin och Lindén har två frilägen var (kommer jag ihåg rätt?) där bollen rinner lite för långt ifrån dom. Det känns säkert och vi borde gjort fler mål.

Alla gör kanoninsatser! Vi vinner mitten, Kris är stark som bollmottagare och levererar enkla bollar. Vi skapar flera chanser via kanterna. Ett extra plus till Tomas andra halvlek - bra intensitet. Sen skall ju Pälle ha en eloge för säkert målvaktsspel.
Men som sagt - alla skall ha eloge för rätt inställning och jobb!